PWR-LINE AP: Proširite svoj WiFi bez dodatnih kablova

PWR-LINE AP MikroTik

PWR-LINE AP je novi uređaj iz kompanije „MikroTik“, osmišljen da bude dodatna oprema za postojeće mreže, ali za mesta gde je signal slab ili kabl jednostavno ne može da dosegne.

Uređaj je namenjen za proširivanje WiFi pokrivenosti u onim prostorijama u kojima je signal slab, ili za davanje pristupa drugim uređajima koji obično imaju manje antene. Pogodan je i za domove koji imaju debele zidove i generalno za one prostorije koje je nezgodno povezati kablovima na istu mrežu.

PWR-LINE AP je zapravo bežična pristupna tačka sa jednim Eternet portom, ugrađenim 802.11b / g / n WiFi radiom i mogućnošću za povezivanje sa drugim PWR-LINE uređajima preko električnih instalacija. Kada je priključen na isto strujno kolo, PWR uređaji uspostavljaju Eternet povezivanje koristeći HomePlug AV standard.

Sve što treba da uradite jeste da jednostavno priključite ovaj uređaj direktno u jedan od LAN portova vašeg MikroTik rutera, a drugi uređaj uključite u struju, u prostoriju u kojoj je signal slab. Oni će se povezati preko strujne instalacije. Na taj način možete umrežiti do osam PWR-LINE uređaja u vašem domu ili poslovnom prostoru.

U prodaji se nalaze dva modela — za evropsko tržište u prodaji je PL7411-2nD koji dolazi sa priključkom „tip C“.